Bart Richter

Ik ben Bart Richter en ik ben opgegroeid in Vinkeveen waar ik 41 jaar gewoond heb. In 2016 ben ik verhuisd naar Mijdrecht. Het is voor mij belangrijk om maatschappelijk iets bij te kunnen dragen aan inwoners en ondernemers in onze gemeente. Dat heb ik in eerste instantie 25 jaar gedaan als vrijwilliger bij de brandweer. Iets wat fantastisch was om te doen, niet omdat het altijd leuke situaties waren maar wel om mensen te hebben kunnen helpen. Beroepsmatig ben ik altijd bezig geweest met veiligheid en gezondheid: brandweer, integrale veiligheid, crisisbeheersing en geneeskundige hulpverlening. Ooit voor de toenmalige gemeenten De Ronde Venen, Abcoude, Loenen en vervolgens voor de Veiligheidsregio en GGD.

 

Na mijn vrijwilligerstijd bij de brandweer ben ik mezelf (nog) meer gaan verdiepen in de lokale politiek en zit ik sinds 2018 namens de VVD in de gemeenteraad. Dit naast mijn functie als Senior adviseur voor de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland/ brandweer Amsterdam-Amstelland en mijn piket-functie voor de crisisorganisatie GGD/GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio).

Vol overgave zet ik mezelf als raadslid in voor onze mooie gemeente met prachtige dorpen en een unieke ligging naast grote steden! Mijn doelstelling is om inwoners en ondernemers alle ruimte te geven die mogelijk is om te ontwikkelen en eigen keuzes te kunnen maken. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk om te zorgen voor goed afgewogen voorzieningen in het algemene belang. Inwoners die (tijdelijk) hulp nodig hebben moeten snel en goed ondersteunt worden met als basis uitgangspunt zo snel mogelijk weer zelfstandig verder te kunnen. Hier is een sterke en faciliterende gemeentelijke organisatie voor nodig die niet groter mag zijn dan strikt noodzakelijk. De financiĆ«le lasten voor inwoners en ondernemers moeten zo laag mogelijk worden gehouden. 

 

Naast mijn voorzittersrol in de fractie ben ik woordvoerder op gebied van: 

- Algemene en bestuurlijke zaken

- Communicatie en media

- Financiƫn en economische zaken

- Openbare Orde en Veiligheid

- Intergemeentelijke samenwerking

- Gemeenschappelijke regelingen

- Bestuurlijk stelsel

- Beleidsplanning

- Bedrijfsvoering

 

Als er onderwerpen zijn waar u het graag een keer over wilt hebben, tips heeft of opbouwende kritiek maak ik graag een afspraak! Ik ben regelmatig in alle dorpen te vinden en in de zomermaanden veel op de Vinkeveense plassen dus laat het dan vooral weten.