Michel van Dijkman

In ben Michel van Dijkman en ik woon inmiddels al bijna 40 jaar in de Ronde Venen. Eerst in Mijdrecht, later Vinkeveen en nu alweer 19 jaar in Wilnis. Ik heb het grootste deel van mijn leven in de luchtvaart gewerkt zoals bij MALÉV Hungarian Airlines, Ethiopian Airlines  en als laatste bij Qatar Airways waarvoor  ik een jaar in Nepal heb gewerkt en gewoond. Naast mijn full-time werkzaamheden heb ik, in augustus 2000, mijn MBA Aviation Management in Maastricht gehaald. Op dit moment ben ik werkzaam als buschauffeur en zit ik in de gemeenteraad. Daarnaast ben ik secretaris bij Stichting De Veenmolen te Wilnis en secretaris bij Lionsclub Mijdrecht – Wilnis.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen

Mijn beste eigenschap is dat ik alles zo goed mogelijk wil doen. Wat ook meteen mijn valkuil is. Doordat ik alles te goed wil doen komt het wel eens over dat ik pietluttig ben.

 

Waarom ben jij een goede volksvertegenwoordiger?

Gezien mijn interesse in sociaal domein probeer ik zoveel mogelijk tijd vrij te maken om met de inwoners te praten en hoop op deze manier erachter te komen wat er speelt bij hen en hun omgeving.

 

Voor wat betreft de energie transitie is dit een heel moeilijk en delicaat onderwerp wat ontzettend leeft binnen de Ronde Venen. Moeten we wel of geen windmolens of zonnepanelen plaatsen in de polders. Vandaar dat ik vooral met de inwoners de discussie aanga en luister naar hun ideeën. Ik ben benaderbaar en ga discussie niet uit de weg.

 

Hoe ziet je vrije tijd eruit?

3 a 4 keer per week zit ik in de sportschool te werken aan mij conditie, (indien het mogelijk is en mag i.v.m. Corona) verder ben ik lid van de Vinkeveense Law Tennisvereniging waar ik regelmatig een balletje probeer te slaan. En heel af en toe speel ik ook padel. Er zijn op dit moment drie padelbanen op het park. Een erg leuk maar wel intensief spel.

 

Daarnaast ben ik iemand die graag en regelmatig de wereld aan het verkennen is, in zowel Europa als daarbuiten. Reizen is dan ook een grote hobby. Uit eten met familie en vrienden is ook wat hoog op de lijst staat.

 

Aandachtsgebieden: Sociaal Domein, Volksgezondheid, Jeugdzaken, Welzijn & WMO, Energietransitie én Wijkgericht werken