Pepijn Schaeffer

Ik ben Pepijn Schaeffer (22) zelf ben ik geboren en getogen in Mijdrecht, waar ik inmiddels 22 jaar woon. Uit persoonlijk interesse vind ik het onwijs leuk om betrokken te zijn bij maatschappelijke ontwikkeling in de gemeente en op het gebied van sport, volksgezondheid en sociale zaken. Dat heb mee gemaakt eerst vanuit mijn studie SDV (sport, dienstverlening en veiligheid) en daarna vanuit mijn vervolgstudie sport en bewegingscoördinator (psychomotorische therapie) en daarbij stage gelopen bij verschillende sportclubs en maatschappelijke organisatie binnen de gemeente gedurende een periode van 6 jaar.  Zelf ben vanuit studie en persoonlijke interesse altijd bezig geweest met sport en gezondheid: 4 jaar op boksen gezeten, 3 lid geweest van de Veenlopers en inmiddels al weer 9 jaar actief als hardloper. Om sport binnen onze gemeente te stimuleren ben ik inmiddels al 1 jaar actief als algemeen bestuurslid voor De Ronde Venen Marathon met als functie sponsoring en fondsen werving. 

 

Na 6 jaar ervaring en diploma’s te hebben behaald binnen de wereld van sport, gezondheid en organisatie van evenementen. Ben ik mijzelf gaan interesseren in de politiek op zowel landelijk en lokaal niveau. Ik ben sinds 2018 actief voor de VVD als fractie-assistent. Dit doe ik naast mijn studie Bestuurskunde aan de Hoge School van Amsterdam. Daarnaast vervul ik een adviserende rol voor het Demmeriks-dagblad als adviseur/redactielid op het gebied jongeren.

 

Met volle overtuiging zet ik mij in als fractie-assistent in voor de hele gemeente, met de dorpskernen die allemaal een eigen karakter hebben en de gemeente als geheel met de schitterende ligging die wij als gemeente innemen tussen Amsterdam en Utrecht.  Mijn doelstelling is om inwoners in beweging te krijgen en hen actief te betrekken bij de belangrijke ontwikkelingen binnen de gemeente. Belangrijk daarbij is om actief te participeren en te luisteren naar wat er speelt in de verschillende kernen.

 

Naast mijn rol als fractie-assistent hou ik mij bezig met:

 

-        Voorzitterschap technische commissie

-        Sport en recreatie

-        Volksgezondheid

-        Sociale zaken

-        Ouderen/jongeren beleid

-        Duurzaamheid en milieu

-        Diversiteit

-        Economische zaken

-        Dorpen: Mijdrecht, Waverveen en De Hoef

 

Als er onderwerpen zijn waar u graag een keer met mij in gesprek over wil, tips wil geven of feedback heeft voor mij en/of de fractie maak ik graag een afspraak met u. Met hardlopen of wedstrijd fietsen ben ik vaak te vinden in de verschillende kernen dus laat het vooral weten!