Luuk Smit

Mijn naam is Luuk Smit, 27 jaar oud en woonachtig in Mijdrecht. Vrijheid om te zijn, te zeggen en te doen wat je wilt is voor mij een groot goed, daarom kwam ik al snel bij de VVD terecht. Liberalen hebben vrijheid tenslotte hoog in het vaandel staan.

 

Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik me heb gespecialiseerd in moderne Joodse en Israelische geschiedenis. Ook heb ik een semester mogen studeren in Liverpool, waar ik veel nieuwe inzichten heb kunnen opdoen. Sinds september 2020 ben ik werkzaam als stafmedewerker bij CIDI, waar ik mij vooral richt op interne Israelische politiek en ontwikkelingen. Naast mijn werk ben ik ook actief bij de stichting Jonge Historici, die zich inzet voor de zichtbaarheid van jonge historici, zowel op de arbeidsmarkt als in de academie.

 

In november 2018 werd ik geïnstalleerd als fractieassistent, en in die hoedanigheid wil ik mij nog wel eens bemoeien met zaken omtrent mobiliteit, kunst en cultuur en erfgoed. Hiermee hoop ik van de Ronde Venen een mooiere en fijnere plek om te wonen maken, voor zowel jong als oud!