Bart Richter verkozen tot lijsttrekker VVD De Ronde Venen

Tijdens de ledenvergadering van VVD Rijn, Vecht en Venen is Bart Richter verkozen tot lijsttrekker van VVD De Ronde Venen. Bart is momenteel fractievoorzitter en heeft zich de afgelopen jaren al vol overgave ingezet voor de inwoners en ondernemers in de gemeente. “Als bestuur zijn we erg blij dat Bart de unanieme steun gekregen heeft om het lijsttrekkerschap op zich te nemen, wij zijn ervan overtuigd dat hij deze rol met zijn bevlogenheid en passie op goede wijze zal vervullen richting de gemeenteraadsverkiezingen van 2022” aldus Frank Masteling, voorzitter vereniging VVD Rijn, Vecht en Venen.

 

Bart geeft aan: “Ik wil de komende periode een herkenbaarder lokaal VVD geluid laten horen en inzetten op een beter communicerende en faciliterende gemeente voor haar inwoners en ondernemers. Van populistisch geschreeuw aan de zijlijn zonder echte oplossingen ben ik niet. Goed luisteren en signaleren wat er nu echt speelt in de gemeente, het eerlijke verhaal en politiek op inhoud is mijn stijl van werken”.

 

Alberta Schuurs, de huidige VVD wethouder, is als lijstduwer verkozen. Alberta is een zeer kundig en betrokken persoon met een groot netwerk. Na bij de vorige verkiezingen lijsttrekker te zijn geweest wil ze zichzelf nu in deze rol inzetten voor de partij en ze bruist al van de ideeën om de betrokkenheid te vergroten. Frank Masteling geeft aan: “Met haar enthousiasme, toegankelijkheid en gave om mensen te enthousiasmeren is zij een zeer welkome lijstduwer”.

 

De huidige VVD (steun)fractie van De Ronde Venen bestaat momenteel al uit een diverse en optimistisch ingestelde groep mensen. Allemaal met een verschillende achtergrond, van jong tot oud, verschillende sekse, studenten, ondernemers, werknemers, huiseigenaren en huurders. Een samenstelling zoals het in een lokale volkspartij ook hoort te zijn. Het bestuur verwacht uit alle gegadigden voor het raadslidmaatschap ook weer een mooie en waardevolle kieslijst te kunnen samenstellen met kandidaat raadsleden die De Ronde Venen nog mooier willen maken.

 

De komende tijd gaat er gewerkt worden aan het opstellen van het verkiezingsprogramma 2022-2026 waarvoor de input vanzelfsprekend opgehaald gaat worden bij inwoners, ondernemers, belangengroepen, verenigingen enz.

 

Wilt u de lokale VVD en/of hun campagne steunen, dan kunt u  zichzelf aanmelden als  lid of contact opnemen met Bart Richter. Ook als je interesse hebt om zelf wellicht actief te worden in de politiek kan je contact opnemen.